Hakkımızda






Hakkımızda






Sağdıçlar Balıkçılık, 1980'li yılların başında İstanbul Yenikapı Balık Hali'nde beş kardeşin birlikte başlattıkları mütevazı işletmeden yola çıkarak; bugün dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan Türkiye'de su ürünleri sektörünün önde gelen firmalarından biri haline gelmiştir. Yurt içi ve yurt dışı toptan ve perakende taze balık ticareti, su ürünleri yetiştiriciliği, işlenmiş su ürünleri üretimi ve balık restoranları ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kurulduğu günden bu yana İzmir ve İstanbul'daki satış noktalarının yanı sıra market, restoran, catering, turistik ve sosyal tesisler başta olmak üzere birçok özel işletmeye de su ürünleri tedarik etmektedir.

2016 yılı itibariyle otel, restoran ve market gruplarından gelen yoğun talep üzerine İstanbul Çekmeköy ve Trabzon Akçaabat'ta yüksek teknolojiye sahip deniz ürünleri işleme tesisleriyle; Bando Deniz Ürünleri ile taze balık çorbası, füme balık, tuzda pişirilmiş deniz ürünleri, levrek-somon köftesi, deniz ürünleri salataları, buharda balık ve diğer dondurulmuş deniz ürünlerini üreterek tüketiciyle buluşturmaktadır.

Sağdıçlar Balıkçılık, 2018 yılında Karadeniz Bölgesi’nde başladığı kültür balıkçılığı faaliyetiyle, başta Amerika, Kanada, Avrupa ve Rusya olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesine Türk Somonu ihracatı yapmaktadır. Gümüşhane ve Artvin’de bulunan yavru balık ve Artvin Arhavi’de bulunan yetişkin balık çiftlikleri ile her yıl binlerce ton Türk Somonu yetiştirme hedefiyle yatırımlarına devam etmektedir.

Balıkçılık sektörünün birçok aşamasında hem üretici hem de tüketicilere hizmet veren Sağdıçlar Balıkçılık, yenilikçi, sürdürülebilir ve verimli üretim vizyonuyla müşterilerinin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yatırımlar yapmaya ve büyümeye devam etmektedir.

tr_TR